Full colour printen, voor de fraaiste resultaten

Inktstation Culemborg levert heel veel verschillende diensten. Op het gebied van printen en kopiëren zijn wij uw specialist. Werkelijk elk probleem kunnen wij oplossen, wij hebben eveneens de juiste tools in huis. Maakt u zich daarom geen zorgen en doe een beroep op onze vaardigheden!

Heeft u geen printer of wellicht een exemplaar dat alleen maar zwart-wit prints produceert? Dan kunt u bij ons aankloppen. Wij zullen alles voor u regelen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u een verslag heeft geschreven met wat mooie illustraties. Hoewel het mogelijk is om dit zwart-wit af te drukken, is het natuurlijk veel fraaier om gebruik te maken van kleur. Dit maakt ook veel meer indruk. Maakt u bijvoorbeeld een werkstuk voor school of uw opleiding, of wilt u iemand een cv overhandigen? In al deze gevallen levert het bonuspunten op wanneer u gebruik maakt van wat kleur. Natuurlijk is kleur eveneens erg belangrijk wanneer u een flyer wilt maken of een poster. Bij deze producten draait het met name om de vormgeving, kleur is hier een belangrijk aspect van.

Wat is full colour printen precies?  

Wanneer u eenmaal het besluit heeft genomen om met kleur te printen, verlangt u natuurlijk naar een kleurenprint van de hoogste kwaliteit. Dit kan gelukkig bij Inktstation Culemborg. Wij maken namelijk gebruik van full colour printen.

Kleuren printwerk kan grofweg worden verdeeld in twee categorieën: PMS en full colour. Wat is precies het verschil tussen beide? Full colour maakt gebruik van de CMYK kleuren. Dit zijn de vier primaire kleuren waar alle andere uit voortkomen. Het gaat om cyaan, magenta, geel (yellow) en zwart (key). Met behulp van deze kleuren kunnen alle andere gemengd worden. U heeft wellicht wel eens gehoord van dit proces.

PMS is de andere categorie. Deze verschilt sterk van de bovengenoemde methode. Hier wordt er niet gemengd. Bij PMS wordt er gebruik gemaakt van een uitgebreid systeem. Elke kleur heeft een nummer. Het grote voordeel hiervan is dat deze nummering overal op de wereld hetzelfde is, wanneer u dus een kleur gebruikt met een bepaald nummer bent u ervan verzekert dat u de kleur krijgt die u verlangt. Bij het mengen kunnen namelijk wel eens verschillen optreden omdat er op een andere manier gemengd wordt.

Waarom zou u kiezen voor full colour printen?

Het grote voordeel van de full colour printmethode is dat de kwaliteit van de bedrukking vele malen hoger is dan bij PMS. U krijgt een prachtig resultaat. Heeft u een poster of een flyer of iets anders waar de kwaliteit van belang is? Dan is full colour printen een manier om gegarandeerd een fraai resultaat te bereiken. Verder is het, door het mengen, mogelijk om elke kleur te krijgen die u verlangt. Wanneer u dus op zoek bent naar iets specifieks, kunt u profiteren van deze methode.

Waarom kleuren printen bij Inktstation Culemborg?

In kleur printen is prijzig, maar wij bieden voordelige tarieven aan. Dit is echter niet de enigste reden waarom u met ons in zee moet gaan. Wij kunnen u namelijk eveneens erg goed adviseren. Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel!

Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen eventuele vragen beantwoorden en u van goede adviezen voorzien. Wij zijn telefonisch bereikbaar, per mail, maar u kunt ons ook bezoeken. Wij staan voor u klaar!

Website door BlueBird Media 2020