Speciale papier formaten en diktes printen

Misschien heeft u thuis een printer en een kopieerapparaat waardoor u instaat bent om uw eigen printwerk te doen. Echter op een gegeven moment zult u erachter komen dat uw printer bepaalde functies niet heeft en u een beroep moet doen op een echte printspecialist. Wanneer u bijvoorbeeld prints wil afdrukken op een ander formaat dan het gebruikelijke A4, dan is uw printer hier hoogst waarschijnlijk niet toe instaat. Bij Inktstation Culemborg kunt u terecht voor veel verschillende formaten zoals A3 en A5. Tevens hebben wij een ruim aanbod aan papier.

Waarom zou u een ander formaat papier printen?

Bent u van plan om flyers te laten drukken? Dan is een A5 papier formaat erg geschikt. A5 is 210 bij 148 mm en dus een stuk kleiner dan A4. Flyers moeten door een brievenbus passen, vandaar dat het kleinere formaat erg handig is. Verder is het natuurlijk ook beter wanneer u op straat aan het uitdelen bent, want dan kan de ontvanger de flyer in zijn of haar zak steken. De A5 variant is vooral populair bij reclamebureaus of bedrijven die hun merk onder de aandacht willen brengen.

Het A3 formaat is eveneens hartstikke populair, maar heeft een totaal andere functie. De afmetingen zijn 487 bij 305 millimeter, een stuk groter dan het A4 formaat dus. Wanneer kunt u het best gebruik maken van A3? Het is hartstikke handig als u een kleine poster wilt maken, of bouwplannen, een overzicht met grafieken, of een spreadsheet. Door het grotere formaat is het mogelijk om meer informatie te tonen op hetzelfde oppervlak, heel handig bij bijvoorbeeld een plattegrond van een groot huis dat verbouwd moet worden. Het A3 formaat wordt over het algemeen gebruikt door architecten of kantoorpersoneel. Het is bijvoorbeeld heel handig wanneer iemand een presentatie moet houden en meerdere grafieken wilt laten zien, die op een normaal A4tje niet zouden passen. Met een A3 formaat kunt u in één klap overzichtelijk een hoop informatie weergeven.

Wij van Inktstation Culemborg kunnen u goed helpen wanneer u andere formaten printwerk verlangt. Bent u bijvoorbeeld een bedrijf dat gevestigd is in de regio, en heeft u behoefte aan grote presentatieposters? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u eveneens goed adviseren welk formaat wanneer het beste ingezet kan worden. Kom langs bij onze winkel voor een praatje.

Verschillende papierdiktes en papiergewichten

U weet waarschijnlijk wel dat er verschillende diktes zijn wat papier betreft. Wellicht wist u niet dat dit meestal wordt uitgedrukt in gewicht. Papier met een gewicht van 75-90 g/m² wordt over het algemeen gebruikt voor notitieblokken. De categorie van 80-100 g/m² is de meest voorkomende, hier worden brieven, facturen en contracten van gefabriceerd. Papier van 120-160 g/m² is handig om te gebruiken wanneer u flyers of posters wilt hebben. Tenslotte is er nog de categorie van 170-200 g/ m², dit kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld certificaten of visitekaartjes. Er zijn zelfs nog meer mogelijkheden. Wij hebben alle diktes die er zijn. Wilt u wat meer informatie hebben of heeft u misschien behoefte aan een goed advies, neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen, het nummer staat op onze site helemaal bovenaan. Natuurlijk kunt u eveneens onze winkel bezoeken, en ons gelijk in actie zien. Wij staan klaar om u te helpen!

Website door BlueBird Media 2020